Van 1936 tot Nu

ADR.SPIERINGS BV is op 8 oktober 1936 op de kapel B80 (later de Laageindsedijk) in Rijkevoort, opgericht door Adrianus Spierings en Helena Spierings -Manders. De handel bestond in het begin voornamelijk uit fietsen, motoren en auto's.

In 1939 begon Spierings met een Esso gas hoofd depot. Hiermee voorzag men Rijkevoort en omgeving met gasflessen voor de kachel en het fornuis. Dit was totdat er in 1965 aardgas in Rijkevoort werd aangelegd.

Langs het gas werden ook oliekachel’s en jerrycan’s verkocht. In die tijd kwamen alle vijf de zonen in het bedrijf te werken. Door de jaren heen veranderde de handel. Via o.a. het Engelse en Amerikaanse leger in Duitsland en Frankrijk kwam Spierings meer in de machinehandel terecht. Zo begon men de handel in metaal en houtbewerking-machines, lucht compressoren, generatoren, heftrucks, enz.

Ook begon de handel in koel- en vrieskasten. Die later uitgebreid werd met koel/vries cellen en installaties onderdelen en toebehoren. En daarbij ook de montage en onderhouds-service dienst. Door de groeiende handel was er ook meer ruimte nodig. Rond 1980 dreigde de ruimte midden in de bebouwde kom te klein te worden. Mede daardoor ontstond het plan om naar het industrieterrein van Rijkevoort te verhuizen.

In 1988 vond de verhuizing plaatst naar de Rijkevoortsedijk 31. In 1989 overleed op 77- jarige leeftijd Adrianus Spierings. De koeltechniek werd in 1993 stek gecertificeerd.

In 1996 bestond de zaak 60 jaar. Alle giften t.b.v. het jubileum, in totaal f.6000,- kwamen ten goede aan de Nederlandse hartstichting.

In 1999 overleed op 87- jarige leeftijd Helena Spierings-Manders.

14 oktober 2006 werd een opendag gehouden tgv 70 jarig bestaan van de zaak. Alle giften t.b.v. het jubileum c 3500,- kwamen ten goede aan de KWF Kanker bestrijding.

In 2008 is de koeltechniek gestopt met de onderhoud en reparatie diensten, deze services wordt nu gedaan door collega bedrijven om zo de garantie te waarborgen en om zich meer te kunnen richten op de handel in gebruikte koel en vries apparatuur.

In 2010 is de koeltechniek ook F GASSEN gecertificeerd door SGS intron stek certificatie.

In oktober 2011 bestonden we 75 jaar. Dit werd gevierd op 01-10-2011 met een groot feest en met een Rondleiding door het bedrijf.